lejant

Kim gidişatı değiştirme gücüne sahiptir? Ne olursa-ne kadar olursa tamam olur işler? Bildik tabirle: çok gezen mi bilir çok gören mi? Yediğin içtiğin senin olsun, gördüğün güzellerden haber ver diyenlere, tam olarak ne anlatılabilir?

Türkiye haritasına bakıldığında pek çok yer gördüğüm belli. Ankara haritası için aynı şeyi söyleyemem. Kendi haritamda ise az çok sınırları çizdim. Eflaklılar sakin olabilir. Barış anlaşmasını imzaladım.

Öteden beri, çok katı sınırların var, dendiğinde onlara pek inanmamıştım. Sınır dediğin katılaşmaz çünkü. Daha çok, erir. Eridikçe yeniden düzeltmeye çalışırsın: Aynı suda iki kere yıkanılmaz en nihayetinde.

Sosyoloji kitabındaki snoopy karikatürü: Kardan adamlardan oluşan ordusuna hükmeden karakter; biz yenilmeziz, yenilmez! der. Sonra güneş açar.

İç özel idarem, merkezden gelen emirlere direnmek konusunda iyi direnç göstermiştir. Onunla ne kadar övünsem az. Ama hiçbir başarı cezasız kalmaz bizim memlekette. Yeni bir kararnameyle onu merkeze çekip, neye uğradığını şaşırtmayı planlıyorum. Henüz onun haberi yok. Konuyu gazetelerden öğrenmeli. Eşyalarını, hep hazır tuttuğu eti kutusuna koymalı. Çok şey dolduracağından, alt taraftaki bantı kuvvetlendirmeli. Yeni çalışma arkadaşlarına şimdiden alışmalı.

Kendi haritamın sınırlarında doşlaştığımdan mıdır, yoksa güneş gerçekten tepeye mi çıktı; karar verme selahiyetine gerçekten eriştim mi; yoksa bugüne kadarki kararların birçoğunun uzun vadede beni mahçup etmediğini gördüğümden mi; bilmiyorum: Kendi gidişatımı değiştirme gücüme sahip olmanın hınzır bir mutluluğu var içimde. Mağrur.

Yorumlar

Nuriye Kayar dedi ki…
ne mutlu! darısı başıma :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

41'den

Annemsiz ilk doğum günü