82-92-02-12

Çift sayıları da yılları da severim. Bazı yılların ayrıca önemi var benim için. Onların çift olması da sevindirici. Kend kendime anlam yüklüyor olabilirim; ya da anlamlar arasında bir seçki... Yılların böyle periyodikleşmesi tamamen tesadüf tabii ki. Belki de değil. Yıldızların belli bir çizgiye gelmesi, astroloji haritamın yol göstergeleri... Zaten asıl sorunumuz, öteden beri içeride bazı şeyleri fazlaca yaşayıp, dışarıda aynı tadı bulamamak. Bu kadar anlamlı olan şeyler aslında çok anlamsız da olabilir.

1982'den sonra 10'ar yıllık periyotlarla gerçekleşen önemli değişimler, hayatımı şekillendirdi. '82, malum, doğum. '92, Adana'ya göçüşümüz. 2002, Artvin yazı ve aşk; uzun ve uzak ilişkinin başlangıcı. 2012, doktoranın bitişi.

Otobiyografi yazmak için erken (yazacak mıyım yani?) ama bazı tespitler için yerinde bir zaman... Malum gündöndü ve olaylar yeni bir seyre akıyor.

Adana'ya gelişimiz, farklı gitmesi beklenen bir hikayenin başlangıcıydı. Daha kısa sürmesi bekleniyordu. Babamın yönlendirmesi ile tüm aile zaten paldırküldür devam ediyorduk yaşamaya. Şimdi de Adana olmuştu. İlkokul burada bitti, ortaokul, lise... Çift sayılara çift parantez: 2000, Ankara'ya geliş. Yeni bir ben kurmak için iyi bir kent. Ankara; İzmir ile kardeş şehir oldu hiç olmayacak şekilde. 2002'de başlayan süreç yine bir çifte parantez ile 2010'da yeni bir şekle girdi. 2006'da Niğde parantezi ve SBF başlangıcı. 2012'de nihayet başımızda tacımız.

Bu mesele daha çok su kaldırır gibi geliyor. Özeti şu: Aslında tüm sakinliğimle yerimden kıpırdamak istemezken olayların bir şekilde gelişip birbirine bağlanması. Hareketin seyri, içten gelen bir güçle şekilleniyor. Hata yaparken arada pekçok doğrunun ve başarının olduğuna görmek, sevindiriyor. Büyüdüğümü görmek. Ne hoş ne tuhaf! Sadece bana özgü!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

41'den

Annemsiz ilk doğum günü