defter

Birçok kişinin defterinden silinmiş olabilirim. Dahası karakaplı defterlere girmiş olabilir ismim. Defter-i kebir'de borçlu hanesindeyim. Halbuki borçlar hukukundan B2 ile geçmiştim. Bütün bunlar, sevgili Orhan Sevilengül hocamızın kitabını almadığım için başıma gelmiş olabilir. Oysa ki eski basım bir sosyal güvenlik hukuku kitabım vardı. Kalmıştım. Tekrar alıp daha iyi anlamıştım. Hayatı tekrar alıp daha iyi anlama şansım var mı? Listelere tekrar girmek için bir fırsat? Bütün bunlar başıma, olasılık hesabını çalışmamaktan gelmiş olabilir. O dersi de tekrar alıp geçmiştim. Bütün olasılıkları yeniden almak mümkün mü? Bütün olasılıkları hesaba katıp torbadan bir şarkı seçsem... Gelişine bir vole vurup dünkü gibi doksana taksam. Her zaman mümkün değil. Her zaman geçerli değil. Bütün bunlar normal şartlar altında geçerli ve diğer bütün koşullar sabitken. Ama gerek yok. Hiçbir şey için gücüm yok.

Yorumlar

Cosmictree dedi ki…
En azindan "hic birsey icin gucum yok" demeye gucun var:)

Cheers!
mustava dedi ki…
geçici mizanlarda alacak kalanı verebilirsiniz, hepimiz dönemsellik gereği dönem dönem, döne döne hem de, eksiye düşüyoruz.

önemli olan yıl sonu kar/zarar hesaplarında borç kalanı vermek. sizin bu konuda herhangi bir maliye denetiminden korkmamanız yerinde olacaktır. zira yaptıklarınızın-ettiklerinizin vergisini ödeyen bir mükellefsiniz D.E.

yalnız borç kalanı aktif karakterli hesaplarda iyidir. pasif olmamanın gerekliliği hakkında önemli bir gösterge. aktif olunuz, efor sarfediniz. patronların beklentisi bu yönde...
serdanka dedi ki…
Her golden sonra yaşanan abartı sevinçlerden hiç yaşamadığın için hayat sana güzel bir ara pası verse bile yinede şımaryacaksın gibi geliyor dostum. Sende o güç kuvvet hala var. Ben hissediyorum. Yürü be!!!

Bu blogdaki popüler yayınlar

41'den

Annemsiz ilk doğum günü