temizlik

Cam silerken Radikal İki kullanmam evin genel ruh halini yansıtması açısından iyi oldu. Dikkatimi çeken bir nokta, Baskın Oran yazılarının olduğu sayfaların, Fuat Keymanınkilerden çok daha temizlemesiydi. Siyahtan griye dönen Dream Theater t-shirtünün yer bezi haline gelmesine karşı biraz daha direneceğim...

Aslında bir şeyleri biriktirip geçmiş zaman dair kayıt tutma, sonra onlardan nostalji üretme gibi bir eğilimim vardı. Ama artık yok sanırım. Sıkılmış olabilirim bundan. Tam tersi atmak ve unutmak daha iyi bir yol gibi görünüyor. Tabii ki fiziksel şartlar da etkili: sürekli taşınma beklentisi, yolculuklar, dar evler, odalar... Bütün bir çocukluğum içinde yaşayanlar için değil, kullanılan eşyalar için ev tutma prensibine göre geçtiği için, fazla eşyadan sıkılmış olabilirim. Zengin olduğumuzdan değil tersine tedbir amaçlı her şeyden bir iki tane olan evlerde büyüyünce -bu yayla için, şu yeni ev için, o ablanın çeyizine, öteki senin düğününe vs- az eşya, minimal dimağıma daha uygun hale geldi.

Bu sebepten biriken Radikal İki'ler ev temizliğine kurban gidebiliyor, üzgünüm... Lisans, master, doktora fotokopilerinin bir kısmı da peyderpey çöpün yolunu tutuyor. Her biri için yeni bir fidan dikeceğim, söz. İyi para veren olsa, 5-6 yıllık Express arşivimi de gözden çıkarabilirim. Çok toz tutuyor, bugün fark ettim.

Yorumlar

ekotopya dedi ki…
yahu radikal 2, hele baskın, o camları ne hale getirir..yazık cama!

Bu blogdaki popüler yayınlar

41'den

Annemsiz ilk doğum günü